İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Programı İlk Mezunlarını Verdi

Eklenme Tarihi : 25.06.2015

Soma Meslek Yüksekokulu 20. Dönem Mezuniyet Töreni ile 330'u örgün öğretim, 65'i uzaktan eğitim olmak üzere toplam 395 mezun hayata uğurlandı.

Yüksekokul bahçesinde düzenlenen törene Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin ATÇI,
İlçe Jandarma Komutanı Jan. Bnb. İbrahim KILINÇ,
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA,
Soma Belediye Başkan Vekilleri Ali TULUP ve İbrahim DEMİRARSLAN,
İlçe Emniyet Müdürü Rıza AKIN, ELİ Müessese Müdürü Hakkı DURAN,
TEİAŞ İşletme Müdürü Hayrullah SARAÇ,
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Dilek KURUÇAY,
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nadirhan HIZLI ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, aileler, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Yüksekokul Birincisi Levent MEMNUN yaptığı konuşmada, "Sevgili hocalarım, bugün mezun olacak bizleri, evrensel ilkeleri benimseterek yüksek bilgilerle donattınız. Bizleri hayata hazırlayıp, ışık tuttunuz. Hepimiz ülkemiz için varını yoğunu ortaya koyacak bireyler olarak yetiştik. Geleceğin aydınlık yüzleri olarak rol biçilen bizleri yetiştirdiğiniz ve başarımızdaki payınız için sizlere çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla TEKİN, "Yüksekokulumuzda mevcut bulunan 7 program, 2015 öğrenci ve 19 öğretim elemanı ile büyümeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ'nin destekleri ile yüksekokulumuzda yeni bir program açılması için teklifte bulunmuştuk. YÖK'ten açılması için onay gelen Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, yüksekokulumuza ve Soma'mıza hayırlı olsun. Yüksekokulumuzun 20. Dönem mezunları, tüm Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri gibi ülkesine sevdalı, ışığını Atatürk'ten, ivmesini öğrencisinden alan, bilimde ve eğitimde modern bir üniversiteyiz. Bu nedenle sizlerle güçlüyüz ve sizlerle gururluyuz" dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA tüm mezunları, ailelerini ve onları en iyi şekilde hayata hazırlayan Soma Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarını tebrik etti.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin ATÇI ise Soma'da bir devlet yurdu yapılacağının müjdesini vererek, "Mezun olan kardeşlerimiz istifade edemeyecekler ama bundan sonra yaşanan yurt problemi ortadan kalkmış olacak. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu yıllar diliyorum" dedi.

Tören, Soma Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ve dans gösterileri ile devam etti. Ardından, okula katkı sağlayan protokol mensupları ile okul birincisi Levent MEMNUN, ikinciler Fuat KULOĞLU ve Gizem KAYA ile üçüncü Sevcan DURAN'a ve program bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Ayrıca bu sene ilk mezunlarını veren Soma Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Programı'nda dereceye giren Fuat KULOĞLU, Hanife AKKUZU ve Emine GÜNGÖRMÜŞ'e de ödül ve belgeleri verildi.
Tören, mezun öğrenciler için gökyüzüne dilek balonları bırakılması, tekniker andının okunması ve havai fişek gösterileri eşliğinde mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

Soma MYO Mezuniyet Töreni