LMS Sistemine Girişte Sorun Yaşayan Öğrencilerimizin Dikkatine

Eklenme Tarihi : 08.06.2020

LMS sistemine giriş yaparken, DNS adresinin değişikliği veya geçerliliğinin yitirilmesi nedeniyle siteye ulaşılamıyor hatası alan kullanıcıların öncelikle modemini resetleyip tekrar giriş yapmalarını önermekteyiz.

Sorunun devam etmesi durumunda ise dns önbelleğinin temizlenmesi için, aşağıdaki adımları takip ederek web tarayıcınızı yeniden başlatıp erişim durumunuzu kontrol ediniz.

1- Bilgisayarınızdan Başlat > Çalıştır yolunu izleyerek, karşınıza gelen ekrana cmd yazdıktan sonra Tamam butonuna basınız. (Dilerseniz Başlat+R tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz)

2- Karşınıza gelen dos ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazarak, her bir komutu yazdıktan sonra klavyenizden enter tuşuna basınız.

• ipconfig /flushdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • exit

Not: Yukarıdaki adımları takip ederken tarayıcılarınızın kapatılmış olduğundan emin olunuz.