Hakkımızda

Hakkımızda

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2012–2013 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Turgutlu Meslek Yüksekokulu’na bağlı Bilgisayar Programcılığı uzaktan öğretim ön lisans programı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı Maliye uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

2013–2014 öğretim yılında bu programlara ek olarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı Mühendislik Yönetimi uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans ve Sağlık Hizmetlerinde İletişim uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans bölümü, Soma Meslek Yüksekokulu’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans ve Salihli Meslek Yüksekokulu’na bağlı Çocuk Gelişimi ön lisans programları eklenmiştir.

2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı İşletme lisans bölümü, Ahmetli Meslek Yüksekokulu’na bağlı İnsan Kaynakları Yönetimi ön lisans programı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tezsiz yüksek lisans programlarının eklenmesiyle program sayıları artmıştır.

Merkezimiz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle İşletme lisans bölümü hariç dokuz uzaktan öğretim programı ile uzaktan öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 2024–2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde uzaktan öğretim programlarımızda toplam 597 öğrencimiz bulunmaktadır. Uzaktan öğretim programlarımızda, mevcut program sayımıza yeni uzaktan öğretim programlarını dahil etmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Yeni uzaktan öğretim programlarımızın dahil edilmesi çalışmalarının yanı sıra uzaktan öğretim programlarımızda görev alan öğretim elemanları ve eğitim gören öğrencilerin çevrim içi ders kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir bir uzaktan öğretim sistemi ve alt yapısı sunulması için merkezimiz bünyesinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, merkezimiz personeli tarafından tasarlanıp kodlandıktan sonra patenti alınan Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) 2019 yılında tescillenerek kullanıma alınmıştır. 2024 yılı başından itibaren ise, yine merkezimiz personeli tarafından yazılımı tamamlanan herhangi bir kuruma veya şirkete bağlı kalmadan öğretim faaliyetlerini yürütebildiğimiz ve kendi sunucularımızda barındırdığımız açık kaynak kodlu çevrim içi ders platformu, öğrenme yönetim sistemine entegre edilerek kullanıma alınmıştır. Bu sistemlerle merkezimiz, üniversitemize ekonomik katkı sunmanın ötesinde kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik gerekli güncelleştirmelerle geliştirilebilen bir sistem alt yapısını üniversitemize kazandırmıştır.

Merkezimiz, bahsedilen uzaktan öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerek üniversitemiz birimlerinin gerekse diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarının eğitim faaliyetlerine de destek olmayı amaç edinmiştir. Bu bağlamda, 2014 yılından aday memur eğitimlerinin Sağlık Bakanlığı bünyesine alınma sürecine kadar, ülkemiz genelinde 15 ilimizin aday memur eğitimlerini, 2019 yılına kadar ise, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu gibi kamu kurumlarının aday memur eğitimlerini düzenlenen iş birliği protokolleri ile sistemlerimiz üzerinden ilgili kurumlarla birlikte tamamlamıştır. Yine bu süreçlerde üniversitemiz birimlerinin aday memur eğitimleri ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ve ihtiyaç duydukları diğer eğitimlerin sistemlerimiz üzerinden yürütülmesini sağlamıştır. 2024 yılı içerisinde ise, tüm toplantı ve eğitim faaliyetlerinin verimli ve kullanışlı bir sistem üzerinden yürütülmesi fikri üzerine, üniversitemiz birimlerinden gelen taleplerin de göz önünde bulundurulması ile, eğitim faaliyetlerine yönelik, uzaktan eğitim tabanlı e-öğrenme sisteminin (UZES- Uzaktan Eğitim Sistemi) oluşturulması ve tamamlanmasının ardından üniversitemizin tüm birimlerinin kullanımına sunulması kararı alınmıştır. Yine merkezimiz personelinin özverili çalışmaları ile geliştirilen ve üniversitemiz bünyesindeki tüm toplantı ve eğitimlerin yürütülebileceği bu sistem, 2024 yılı bitmeden üniversitemize kazandırılmıştır. Ayrıca, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile gerçekleştirilen protokoller çerçevesinde sistemlerimiz üzerinden kurum dışı eğitimlerin düzenlenmesi sağlanarak, kurum dışı faaliyetlerde de üniversitemize ve toplumumuza merkez olarak katkı sunmaktayız.

Merkez olarak tüm bu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin süreçlerinde memnuniyeti üst düzeyde tutmak ve katılımcıların başarılarına katkıda bulunmak için, hafta içi 08:00 – 24:00 saatleri arasında 444 9 228 numaralı çağrı destek hattımız ile destek hizmeti sunmaktayız.

Özetle merkezimiz, vizyonu ve misyonu ile uyumlu, günümüz teknolojilerinin takibinde, bilimsel metotlara dayalı eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesini rehber edinerek üniversitemize ve toplumumuza katkı sunmaya devam edecektir.